Stijlvolle maatpakken voor studenten - vaste prijs van €495!

CASSARI &
ATELIER MUNRO

Tailored to perfection

Voor onze maatpakken werken we samen met de experts van het Amsterdamse Atelier Munro. De kostuums worden met de hand gesneden en genaaid in Italië, gecontroleerd in Nederland en geperfectioneerd in Mechelen, een waar Europees liefdesverhaal.

Scroll naar beneden
Cassari & Atelier Munro

Style & prestige for everyone

Tailored

Voor de dromers, de doeners, de casanova’s, de graduates, de werkers. De maatpakken van Cassari combineren moeiteloos tijdloze elegantie met een frisse twist. Een ode aan de moderne man van vandaag.

Collections

Naast kostuums op maat kan je bij Cassari ook terecht voor een nauwkeurig uitgekozen
ready-to-wearcollectie. Stuk voor stuk tijdloze merken die kwaliteit, klasse en kracht uitstralen.

FEATURED
LOOKS

worsted-stof

Vernoemd naar een klein dorp in Norfolk County, Engeland (een productiecentrum in de 12e eeuw), is dit hoogwaardige wolgaren geliefd vanwege zijn vermogen om duidelijke kledingstukken te creëren. Het is iets anders gemaakt dan uw gewone gekaarde garens. De wol wordt eerst gekamd om eventuele korte en broze vezels te verwijderen, waardoor alleen de langere vezelstrengen overblijven voor het spinproces. Hierdoor ontstaat een sterkere, fijnere en gladdere wollen stof dan normaal. Vanwege de fijnheid hebben pakken en jasjes gemaakt van dit garen de neiging om wind buiten te houden. Het heeft ook de neiging zich goed te herstellen naar zijn natuurlijke vorm, waardoor het perfect is voor formele en informele evenementen.

velvet-stof

Niets kan tippen aan de luxueuze uitstraling en het gevoel van fluweel. Fluweel wordt op een heel interessante manier vervaardigd, geweven op een speciaal weefgetouw. In wezen worden twee diktes van het materiaal tegelijkertijd geweven en vervolgens uit elkaar gesneden om een ​​zacht en gestructureerd effect of ‘dutje’ te creëren. Vóór de dagen van industriële weefgetouwen was fluweel bijzonder duur om te maken, waardoor het een symbool van decadentie werd. Ooit was het zelfs het gekozen weefsel van royalty’s en edelen. Fluweel is warm, zacht en staat erom bekend dat het goed valt. Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, maar één ding is zeker: het valt op. Hoewel deze pluche stof geweldig is voor avondkleding, kan fluweel net zo gemakkelijk casual worden gedragen als bij jeans en sneakers, voor een gezellige optie in de kou.

tropical-stof

Je raadt het misschien al: dit weefsel is vernoemd naar de luchtige constructie die goed geschikt is voor de tropen. Een tropisch (of ‘plain’) weefsel is een eenvoudig weefsel dat koele lucht binnenlaat en lichaamswarmte naar buiten laat. Hoewel het niet noodzakelijkerwijs beter ademend is dan stoffen gemaakt in een twill-weefsel, biedt het een plat en zomers gevoel. Voor iets lichts (en echt tropisch vriendelijk) kun je het beste kiezen voor katoen of fijne wol.

Voor vragen of advies kan je altijd terecht in de winkel. We helpen je graag verder bij het uitzoeken van het perfecte pak.

Meer dan 30 jaar ervaring
Dat is de basis.

Quality is our middle name

QUILITY FABRICS
ONLY