Stijlvolle maatpakken voor studenten - vaste prijs van €495!

Zo draag je een corsage op je kostuum tijdens een bruiloft of gala

Zo draag je een corsage op je kostuum tijdens een bruiloft of gala

Een corsage geeft een elegante en kleurrijke flair aan speciale gelegenheden zoals een bruiloft of een gala. Maar wat is een corsage juist? Hoe bevestig je het corsage correct op je kostuum? En draag je je corsage tijdens een bruiloft op een andere plaats op je kostuum dan tijdens een gala? Wij leggen het je uit.

Wat is een corsage?

Een corsage is een stijlvol bloemstukje dat ter hoogte van de borst prijkt en doorgaans wordt vastgemaakt met een traditionele corsagespeld. Tegenwoordig kiezen vele kostuumdragers voor de corsagemagneet om beschadiging van hun kostuum te voorkomen. Eén of twee bloemen en groen wisselen elkaar af in dit leuke element op je bruiloft of gala.

Het dragen van een corsage op een bruiloft of gala is uiteraard niet verplicht, maar het voegt wel een feestelijke touch toe. Bovendien zorgt een corsage voor een gevoel van samenhorigheid. Op feesten matchen de corsages vaak met die van partners en andere gasten. Enter harmonieuze sfeer. Draag je een corsage op je op maat gemaakt trouwkostuum van Cassari? Dan kom je sowieso goed voor de dag.

Wat is de betekenis van een corsage?

Een corsage gaat al best lang mee: al sinds de 17de eeuw dragen mannen regelmatig bloemen op hun kleding. Een echte gentleman verraste vroeger zijn date ook met een bloem om op haar kleding te dragen. Deze charmante gewoonte evolueerde tot de introductie van een corsage bloem op een bruiloft of gala. Traditioneel gezien is het dus aan de man om het corsage te kiezen, maar deze beslissing laten we aan jullie over. Het is zonder twijfel een mooie en romantische aanvulling op een trouwjurk of een op maat gemaakte kostuum van Cassari.

Hoe draag je een corsage?

Corsage op de bruiloft

Bloemen zijn onlosmakelijk verbonden met een huwelijk. Bij een bruiloft mag je immers standaard rekenen op een bruidsboeket. Het corsage van de man staat bekend als een boutonnière. Maar hoe draag je een corsage? Het versiersel prijkt in het knoopsgat van de linker revers van de colbert van het kostuum van de bruidegom, symbolisch geplaatst aan de zijde van het hart. Het steeltje van het corsage hangt naar beneden, waardoor de bloem aan de bovenkant zichtbaar is. Bedoeling is natuurlijk ook dat het corsage van de bruidegom perfect matcht met het bruidsboeket. Ons advies? Stem de kleur van je corsage af op je kostuum.

Wist je trouwens dat zowel mannen als vrouwen een corsage dragen? En dat de manier waarop de corsage bij vrouwen wordt gedragen, verschilt? De bruid draagt de corsage bloem ook aan haar linkerzijde, maar eerder op haar linkerschouder vlak onder haar sleutelbeen. In tegenstelling tot het corsage van de bruidegom, wijst het steeltje van haar corsage omhoog, terwijl de bloem naar beneden gericht is.

Corsage op het gala

Je hebt ongetwijfeld al wel eens een Amerikaanse film gezien waarin een jongen het meisje kwam ophalen voor het high school prom en trots stond te pronken met een corsage bloem op haar veranda. Een gala, chique of eerder bescheiden? Etiquette schrijft voor dat bij een gala ook een corsage op het kostuum gedragen wordt. Vanzelfsprekend zorgen de heren ook voor een corsage voor hun date. Een klassieke traditie, maar absoluut de moeite waard om in ere te houden.

Tip: Laat het corsage perfect aansluiten bij zowel de kleuren van de jurk van de vrouw als het kostuum van de man.

Hoe bevestig je een corsage?

Inmiddels ben je bekend met de betekenis van een corsage en weet je dat zowel mannen als vrouwen er eentje dragen, zij het op een andere manier. Een andere essentiële vraag is hoe je de corsage veilig bevestigt op een kostuum of een jurk.

Je wilt immers niet dat de bloem bezwijkt onder de zwaartekracht en begint te hangen of op de dansvloer belandt na een avondje vol Macarena, Indianendans en Hucklebuck. Aan de andere kant wil je het corsage ook niet te strak vastmaken om schade aan je kostuum te vermijden.

Focus dus op weinig gedoe, prachtig resultaat en veel dansplezier. Doe dat met een stevige veiligheidsspeld, vaak meegeleverd door de bloemist bij de bestelling van je corsage en/of bloemstukken. Of kies voor de corsagemagneet, die ervoor zorgt dat je kostuum onbeschadigd blijft. Voor elke corsage heb je dan wel twee magneten nodig; één bevestig je in de corsage en de andere onder het Cassari-kostuum. Bij een kostuum van een zwaardere stof raden we krachtigere magneten aan.

Waar kan je terecht voor een corsage?

Omdat je trouwdag een belangrijke gebeurtenis in je leven is, vertrouw je graag op de expertise van een professional in het vak. Voor het kostuum van de bruidegom, getuige, familie, vriend.. noem maar op, kom je uiteraard naar Cassari in Mechelen. We hebben veel stoffen in onze winkel, een glimlach op ons gezicht en onze vakkennis immer in de aanslag.

Voor een corsage kan je terecht bij Studio Cara, ook in Mechelen. Ruth mixt naar believen jullie stijl, budget, gewenste kleurenpalet en typische kenmerken om jullie te verrassen met een corsage bloem of bloemenaccessoire waar je spontaan ‘wauw’ van roept. Voeg daar nog wat artistieke vrijheid aan toe en ze creëert ook adembenemende centerpieces in de feestzaal of een subtiel bloemenvaasje tijdens de ceremonie. Heel wat koppels waren er fan van en wij ook.

Ontdek de stiel van de kleermaker