Stijlvolle maatpakken voor studenten - vaste prijs van €495!

Getuige op een bruiloft? 5 tips voor de keuze van het perfecte kostuum op maat

Getuige op een bruiloft? 5 tips voor de keuze van het perfecte kostuum op maat

Gefeliciteerd, je bent uitverkozen als getuige! Geen simpele job: je zet je handtekening onder de trouwakte, speelt de persoonlijke assistent van de bruid of bruidegom en je moet een knaller van een speech geven tijdens het huwelijksfeest. Dan moét je uiteraard goed voor de dag komen. Bezorgt de uitnodiging je wat stress? Niet nodig, met de herenkostuums op maat van Cassari én onderstaande tips zie je er piek fijn uit op deze onvergetelijke dag!

 
Tip 1:

Vraag naar de voorkeuren van de bruidegom

 

Wauw! Je beste vriend, vriendin of dierbaar familielid gaat trouwen. Als ‘best man’ ga je dus zonder twijfel voor een stijlvol en feestelijk kostuum. Maar iedere bruidegom geeft wel een andere betekenis aan stijlvol en feestelijk. De ene bruidegom vindt het belangrijk dat de kostuums mooi matchen met elkaar, terwijl de andere bruidegom erop staat dat iedere getuige z’n eigen keuze maakt én zo iets uitkiest waarin hij zich het meest comfortabel voelt. Weer een andere bruidegom neemt de middenweg. Wil je als getuige sokken in een opvallende kleur of een eyecatching strik dragen? Dat kan! Bij Cassari geef je steeds je eigen touch aan een kostuum. Maar stem je ideeën vooraf dus héél duidelijk af met de bruidegom.

 
Tip 2:

Kies voor een outfit die past bij de sfeer van de bruiloft

 

Je moet er als getuige helemaal hip uitzien tijdens de viering, maar het kledingvoorschrift op de uitnodiging van het trouwfeest blijft de leidraad. Zelfs zonder expliciete kledingvoorschriften moet je je aan bepaalde regels houden. Zo draag je liever geen wit en ook zwart wordt niet zo graag gezien op een huwelijksfeest. Hou dat in gedachten wanneer je het perfecte kostuum op maat uitkiest. Het huwelijkspaar zal het niet alleen appreciëren als je je aan de dresscode houdt, het getuigt ook van respect naar het bruidspaar en de aanwezige familie en vrienden. Matcht je kostuum met de outfits van de bruidsmeisjes? Perfect, de foto’s in dat trouwboek zullen er fantastisch uitzien. Mooie herinneringen gegarandeerd!

 
Tip 3:

Match je kostuum met het trouwkostuum van de bruidegom

 

Informeer eerst naar het trouwkostuum dat de bruidegom draagt en kies dan pas jouw outfit. Zo ben je er zeker van dat de stijl en kleur van je kostuum zeker matcht met het trouwkostuum van de bruidegom. Bij Cassari heb je oneindig veel keuze uit tientallen stoffen en voeringen. Om écht te matchen kom je dus best samen langs in onze boetiek in Mechelen. Wij hebben een kostuum dat perfect past voor elke bruidegom, getuige, vader of andere speciale gast. Met meer dan dertig jaar ervaring heeft Cassari alle kennis in huis om iedereen te voorzien van de perfecte kostuums voor heren, zowel in maat als in stijl. Bovendien kan de bruidegom ineens z’n mening uiten over de geknipte accessoires bij de getuigenoutfit.

 
Tip 4:

Underdressed versus overdressed.

 

Loop je in het dagelijkse leven bijzonder flamboyant gekleed door de straten? Of hou je ervan om comfy door het leven te gaan? Prima, maar probeer dat te vermijden als getuige op de huwelijksdag. Zorg er dus voor dat je de bruidegom niet lastig valt met een té extravagant kostuumvoorstel (of toch niet extravaganter als de bruidegom). Vermijd ook die té low profile outfit.  Als ‘best man’ ga je chiquer gekleed dan wanneer je alleen uitgenodigd bent voor de receptie of het avondfeest.

 
Tip 5:

Ook de getuige verdient een perfecte pasvorm

 

Het bruidskoppel hoort het stralende middelpunt van de huwelijksdag te zijn, maar je handtekening op de trouwakte kribbelen lukt nog beter in een kostuum dat perfect aansluit op je lichaam. Laat je maten dus opnemen bij Cassari. Samen bepalen we hoe je kostuum moet vallen. Slim fit of regular fit? Om dit te bepalen hebben we oog voor de binnenpijplengte, schouderbreedte, lengte van de broek… Na een aantal weken pas je je kostuum op maat opnieuw en kunnen we nog kleine aanpassingen doen. Zo zit je kostuum als gegoten op die grote dag. Gooi gerust je dansbenen al eens los in onze boetiek in Mechelen om te checken of je voldoende kan bewegen in je kostuum. Zo kan je volop genieten van je eervolle job als getuige!

Ontdek de stiel van de kleermaker