Stijlvolle maatpakken voor studenten - vaste prijs van €495!

Cassari: kleermaker van formaat, al drie generaties lang

de kleermaker

Cassari is méér dan een kleermaker in Mechelen. Al bijna een halve eeuw lang zijn wij ambachtslieden die kostuums op maat perfectioneren voor de elegante, hedendaagse man. Cassari biedt een belofte van onovertroffen kwaliteit en ervaring bij de creatie van ieder kostuum op maat.

De omschrijving ‘kleermaker’ lijkt uitgevonden voor de familie die achter Cassari schuilt. Hierin overheerst ambacht en ervaring van drie generaties kleermakers. Nochtans kent het vak van kleermaker een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Al lang vóór de tijd van de oude Grieken en Romeinen kozen mensen voor op maat gemaakte kleding bij een kleermaker.

De moderne kleermaker

Straffer nog. Anno 2023 heeft de eeuwenoude traditie van ‘kleermaker’ eigenlijk plaatsgemaakt voor het meer verfijnde ‘costumier’. Deze chique aanduiding voor de moderne opmeter doet wellicht niet meteen een belletje rinkelen. Gelukkig blijft een costumier wél nog altijd het voortreffelijke vakmanschap belichamen dat vroeger aan kleermakers werd toegeschreven.

Van kleermaker naar costumier

Het verhaal van Cassari start in 1986. Terwijl grootvader Michel Cassaert zijn carrière lanceerde (en verstevigde) als ambachtelijke kleermaker aan huis, begon zijn zoon Carl al snel te dromen van een eigen modezaak. In 1987 werd die droom werkelijkheid toen Carl de deuren opende van de allereerste Cassari-winkel in hartje Mechelen.

Geen gebrek aan klasse en kwaliteit, maar ook aan de bewonderaars hiervan niet. Hierdoor is Philippe inmiddels de derde generatie Cassaert die niet alleen gewaardeerd wordt door het mannelijke ‘kostuum dragende’ publiek, maar ook steeds meer nadruk legt op de ambacht van op maat gemaakte kostuums.

Lees de volledige Cassari Storyline

Stap voor stap richting het perfecte kostuum op maat

Bij Cassari geloven we in een totaalservice. Traditie, moderniteit en kwaliteit samenbrengen die elkaar versterken en samen een geperfectioneerd geheel vormen. Als vakkundige kleermaker creëren we een Europees liefdesverhaal dat onze ervaring én de expertise van onze Italiaanse & Nederlandse partners samensmelt tot een tijdloos geheel.

Samen ontwikkelen we een manier van werken die verder denkt dan het standaard lichaamstype, maar waarbij jouw ideeën en wensen de hoofdrol spelen. Samen stellen we ook de ideale snit voor je kostuum vast door de originele pasvorm aan te passen aan je lichaamsbouw.

Om het perfecte kostuum op maat vorm te geven, begeleiden we je ook stap voor stap bij het uitkiezen van de stijl, stof en kleur van je kostuum op maat. Prikkel je ogen en andere zintuigen met onze waaier aan mogelijkheden: van kleur- tot stofstalen tot de voering, knopen en andere accessoires die zorgen voor de gewenste finishing touch.

Vanuit onze winkel in Mechelen sleutelen we aan de perfecte afwerking voor ieder kostuum op maat. Als kleermaker spelen we met elegantie en de hoogste kwaliteit en geven zo jouw maatpak dat tikkeltje extra. Een krachtige uitstraling mét pit en een frisse twist.

Dus waarom kiezen voor Cassari?

Combineer bijna een halve eeuw ervaring, overtuigende looks, onderscheidende kwaliteit en véél liefde voor het metier en je komt uit bij ons maatwerk en costumier oplossingen. Stap dus gerust binnen in de Cassari-winkel in de Graaf van Egmontstraat in Mechelen en laat je verwonderen over de stiel en de titel van kleermaker, al drie generaties lang doorgegeven.

Ontdek de stiel van de kleermaker